High on Energy? Az energiafelhasználás jövője és a regiónk

Közép-európai koraesték sorozatunk március 22-én délután 5 órától újabb mérföldkőhöz érkezik. Rátérünk napjaink egyik legégetőbb és legösszetettebb kérdésére: az energiatermelés és felhasználás jelenére és jövőjére. Ehhez három rendkívül felkészült és vitaképes szakértőt kértünk fel: Dr. Deák András György egyetemünk Eötvös József Kutatóintézete Strarégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, Dr. Hetesi Zsolt az NKE docense, a Víz- és Környezetbiztonsági Tanszék elismert oktatója, valamint vendégünk lesz Dr. Munkácsy Béla is, az Energiaklub részéről, aki amellett, hogy kiváló szakértő, az ELTE Táj- és Környezetvédelmi Tanszékén tanít. 

A beszélgetés elején az energiarendszer-modellekről kérdezünk, s ezen belül tisztázzuk az energiaátmenet fogalmát is. Természetesen kitérünk Közép- és Délkelet-Európa vonatkozásaira is. Annyit elárulhatunk, hogy előadóink nem mindenben fognak egyetérteni, mint ahogy az is biztos, hogy nagyon sok kevéssé ismert, de alapvető információt hallunk majd. A hallgatói kérdések a beszélgetés közepén fognak teret kapni.   

Fotó: András Nagy / Czita Architects / Pannanonhalmi Bencés Főapátság Biomassza Fűtőmű

Célunk éppen az, hogy a hallgatók és érdeklődők eleve transzdiszciplináris módon ismerkedjenek az energia kérdéskörével. Csak így várhatjuk, hogy mindannyian felelős és racionális döntéseket hozzunk, illetve ebben a szellemben tájékoztassuk szakmánkat és a közvéleményt.  

Eseményünk mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva, a LudEvent felületén lehet. Az MS Teams találkozó linkjét az esemény napján küldjük ki a regisztrált érdeklődőknek. (A maximális létszám 180 fő.) 

A borítókép Szlovéniában készült, szerzője és címe: Piotr Skryzpiec / Divine Energy.