Podcast új kötetünkről

A Ludovika Podcast legújabb adásában Hatos Pállal, az Ismeretlen Budapestek című kötet szerkesztőjével, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közép-Európai Kutatóintézetének vezetőjével beszélgettünk az új könyv születéséről, annak tanulmányairól.

Budapest nagyváros. Budapest világváros. Budapest történelmi város. Budapest mindannyiunk ismerőse. Vagy pontosabb úgy fogalmazni: ahányféle történet, annyiféle Budapest létezik? A napokban jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában az Ismeretlen Budapestek című kötet, amely – immáron harmadikként – az NKE Közép-Európai Kutatóintézetéhez köthető, hiszen az intézet munkatársai, ösztöndíjasai és a felkért szakértők közös munkájának eredményeképpen született meg. A Ludovika Podcast legújabb adásában Hatos Pál intézetvezetővel, a kötet szerkesztőjével beszélgettünk e könyvről, illetve az abban olvasható tanulmányokról.

Vajon melyik budapesti térhez és etnikai csoporthoz kapcsolódik József Attila élete? Mekkora részét tették ki a cselédek Budapest lakosságának? Mekkora volt a francia divat jelentősége a 20. század eleji Budapesten? Szlovák tömegek éltek Budapesten? 

Többek között ezekről volt szó, érdemes tehát meghallgatni a felvételt, amely október 9-én, a megjelenés előtti napon készült.